Спорт

Поредни медали за състезателите по спортно ориентиране, следва приз „Хасково“

Нови медали спечелиха състезателите от хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев.

В околностите на Самоков през уикенда се проведоха последните състезания от Календара на Държавните първенства. В петък вечерта в село Рельово се проведе Държавното първенство по Нощно ориентиране, в което участваха 34 клуба с 230 участника. В студената нощ при постоянен ситен дъжд девет състезатели от хасковския клуб имаха подготовката и смелостта да преминат по трудните маршрути на нощното първенство и се представиха достойно като спечелиха четири индивидуални отличия.

Медалисти

Дванайсетокласничката от Езикова гимназия „Асен Златаров“ Даяна Попова се класира на трето място в групата на 18-годишните девойки, а ветераните Николай Стилев, Добри Топалов и Тодор Стратиев се наредиха на второ място в групите на връстниците си. Не по-зле се представиха и Димчо Фърталев и Ивана Йорданова със седми места при 14-годишните, а 12-годишната Ванеса Бачварова се нареди на 11-то място също при 14-годишните.

Медалисти

През втория ден в курорта Боровец се проведоха състезанията за Купа „Самоков“, в която към състезателите от нощния старт се присъединиха и три деца, преминали това лято обучение по Програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“ – Мария и Никола Делчеви и Христо Димов, които с успех преминаха маршрути за по-големи деца. В неделя отново в района на село Рельово с участието на 35 клуба с 230 участника се състоя Държавното първенство Маратон, в което имахме представители в две категории – Даяна Попова при 20-годишните девойки се класира на 5-то място, а Николай Попов при 40-годишните мъже се пребори за второто място. Останалите ни състезатели участваха в отворени маршрути и също бягаха добре, като Дияна Янева спечели една премия от местни производители.

С това участие сезонът още не е приключил. Предстоят състезанията за Приз „Хасково“ под патронажа на общината – на 19 и 20 октомври в Парк „Кенана“, в които освен традиционните категории ще има и маршрути за любители, в които са поканени всички желаещи деца, младежи, а и възрастни да преминат един лек маршрут под формата на разходка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Деца внимавайте ГЕРБ убива
Деца внимавайте ГЕРБ убива
07.10.2019 14:52 14:52

Евала за чувала с Картофите

Тинко
Тинко
11.10.2019 19:03 19:03

Помашка му работа

Back to top button