26-годишната д-р Илияна Тодорова вече спасява животи в МБАЛ – Хасково

Хасково

26-годишната д-р Илияна Тодорова е от Бургас и от 9 месеца работи в ОАИЛ на МБАЛ – Хасково. Тя е сред 38-те специализанти в хасковската болница, които работят в 13 от отделенията.

Д-р Тодорова е завършила Тракийския университет в Стара Загора. Сега 4 г. специализира Анестезиология и интензивно лечение. По лични причини е избрала хасковската болница за практическото си обучение, а академичното е в Пловдив, където се държат изпитите.

ОАИЛ
д-р Илияна Тодорова

Избрала е да специализира Анестезиология и интензивно лечение, защото работата тук е динамична – извършват се много манипулации и реанимации за спасяването на пациентите в критично състояние. Независимо от смъртните случаи на пациенти, постъпващи в много тежко състояние в отделението, д-р Тодорова сподели пред Haskovo.info, че всеки спасен живот й действа вдъхновяващо.

Младата специализантка казва, че в ОАИЛ лошото е повече, но въпреки това има и хубави моменти. Преди време млад мъж на 30 г. е постъпил в клинична смърт по неясни причини, като се предполага, че е имал проблеми с белия дроб, а е и активен пушач. „Реанимирахме го и веднага възстанови съзнание и в крайна сметка се стабилизира и оживя“, доволна е от работата си д-р Илияна Тодорова.

27 коментара

  • Типично по български- злоба, тъпотия и пак злоба. В България не останаха такива ентусиасти като това момиче. Всичко се учи с практиката. И аз не съм от региона, но мъжът ми е. Така се случи. Остани си тук и продължавай да работиш с такова желание и съм сигурна, че много скоро ще израстнеш много!!!
   Успех на това младо момиче. Дано останеш в България.
   А злобарите – такива ще си останете, защото сте ограничени във всяко едно отношение!

 • Ако е била толкова кадърна и умна, нямаше да дойдв от Бургас в Хасково и да избере специалността на тройкаджиите Анестезиология по лични причини! Пишете за умните и кадърни специализанти в болницата по ендокринология, гастроентерология, кардиология и др.

   • Дайте инфо. Завърши френската гимназия, веднага бе приет в Стара Загора хуманна медицина. Завърши, но името не му зная. Майка му се казва Йорданка Димитрова и живее до старата работническа болница. В Хасково ли е лекар или е на задад. Благодаря ви предварително. Прочете и ни пишете във форума.

   • Не връзкари , а пълни некадърници !!!–Кардиологията в Хасково е пълна скръб , да не дава Господ да се поболее сърцето ти , по-добре търси помощ другаде , но не тук в МБАЛ-Хасково.

  • Поли, мила, пробвай се ти в тази специалност, която наричаш “тройкаджийска”. Ела да видиш колко е “лесно” да върнеш живот.

   • По-добре тройкаджии със знания, отколкото с купени дипломи отлични. Знаем ви, учили сме с вас, колко бяхте умни до 12 или пети курс на ит. Момчето е младо и по-малко злоба, а може би си има приятел от Хасково. Нещо против ли имате. Много сте зли хасково. От стар хасковски род сме и за нас същото. Стойте си там. А вие 80 годишни на Бойко ви комунисти, вестника, политиката и обиди цк на бкп, село мандра роден, не по темата, за което се извинявам, но много прост народ в хаскьой. Циганите са по-добри и разбрани от вас. Все на старобългарин ви стяга чепика. Поздрави на тракийци.

 • Да еба и дебили да еба. Скоро ще се радвате и на тройкаджии. Щото отличниците няма да стоят тук за жълти стотинки. Така ,че целувай ръцете на момичето докато е още тук – в България.

 • Всички с белодробни проблеми се оказват накрая като незнаят какво точно им има.. Жалко, че такова отделение като ОАЙЛ от петък до неделя разчита само на специализанти. Къде се е видяло това? Нормално и е изобщо? Изобщо за какво е нужна тази статия какво показвате с това? Че разчитаме на лекари без опит и достатъчни знания ли?

  • Тая явно интензивно участва в създаването на графиците ,щом знае кой е на работа през почивните дни 😀 ЕлУминат на хоризонта ,дами и господа !

  • Д-р Владимиров преди години бе началник на Тубдиспансера, но със свещ да ги търсите, уви няма да ги намерите, старите доктори. Диагностици и много добри, но това бе в ония години. Животът продължава…

 • Как не вие срам да говорите глупости за момичето?Съвсем наскоро имахме много голям проблем и докато в Бърза помощ си бъркаха в носа,тя ни помогна без да е задължена!Това момиче има бъдеще като лекар и не я обиждайте!Сега разбрах и как се казва.

 • Специализанти дават смени по 2-3 дни колко адекватни са? За съжаление ни се наложи да се сблъскаме с това с фатален край.. Така и не успяхме да се видим и говорим с лекар СПЕЦИАЛИСТ, а само въпросните специализанти едни и същти сутрин обед и вечер 3 дни подред.. Не не правя графиците, но който го определя това определено не му пука че там има хора който истински имат нужда от помощ..

  • Добре ,тъй като не е ясно за масата ,нека поясним едно нещо . Самото лечение на пациента ,било то като терапия или „процедури“ ,минава през погледа на специалиста ,това че не стоят 5 лекаря едновременно в отделението ,не е защото няма специалисти ,а защото се извършват операции ,някои планови ,други по спешност и тъй като явно не ви е ясно , анестезиолозите не висят само на едно място ,те обикалят и по операционните ,които не се намират само в 1 сграда , ходят по консултации и в други отделения . Твърдението ви ,че това момиче е било само 3 дни е нереално и смешно ,даже да го заявите. Това за пореден път дава насока колко „компетентно“ е обществото и колко много си мисли ,че знае и разбира от всичко .

 • Успех, Илияна! Знам, че отдавна мечтаеш за тази специалност, още когато учеше в университета. Лекар се става с ум и сърце, с грижовност и добро отношение. А ти ги имаш в изобилие. Не обръщай внимание на драскачи и злобари, те никога не са доволни от нищо и от никого. Дерзай и спасявай животи, мило момиче!

 • Браво Илиянче, вземи си един сгоден Хасковлия и да не ти дреме, през отпуските ще ходите на морето. А тези където пишат не им обръщай внимание, те са от селата и много не ги разбират нещата.

 • Поли,не знам коя си и с какво се занимаваш…но горката ти…по-некадърно и некомпетентно мнение,не съм чувала и чела до сега….явно си много просто същество! Изобщо запозната с науката анестезиология ,реанимация и интензивно лечение….И какво значи съкращението ОАИЛ..

 • Четете, кауни. По лични причини е избрала Хасково. То на вас не може да се угоди. Радвайте се, че идва от голям град, а не от хасковските села. Но има ли значение – град, село. Млада е. Никой не се е родил научен, а и града над 60 годишни, деца на комунисти всички. Много след 1989 от семейство на животновъди българи, децата им завършиха по запад в престижни университети и в бг, Плевен, Стара Загора, рисия прехвърли ха се във Варна, а са от провинция и села, сега квартали на градове. Дано правилно сте вдянал. Не искам да обидя пишещите, но излишно си хабите мастилото. Дайде ланс на младото поколение. Старите де

 • Само напред с гордо вдигната глава доктор Илияна Тодорова! България се нуждае от такива хора като теб истински и всеотдайни към професията, и човешкия живот.🍀🌈

 • Препоръката ми към г-жа/г-н Поли и някои анонимни е да се запознаят със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016 / 679, по конкретно за чувствителните лични данни, какво се случва ако ги засегнеш особено публично, и какви са законоустановените актове при нарушения. Също да си направят равносметка що за хора са и допринесли ли са с нещо за обществото. Жалко и жалки…Видиш, че някой успява и злобата, завистта започват със страшна сила да работят в българското съзнание. Спрете се хора!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.