Станислав Дечев: Медицинският университет не е само част от най-новата история на Хасково, той е и бъдещето на града ни

Избори 2019

Медицинският филиал на Тракийския университет в Хасково обучава над 280 студенти.

Всяка година тук се дипломират 80 младежи в специалностите акушерство и медицинска сестра. Нашите кадри се реализират веднага след завършването си. А за да се случва всичко това, заслугата е изцяло на ГЕРБ. Това сподели проф. Бианка Торньова. Тя и д-р Таня Паскалева се срещнаха с кандидата за кмет на Хасково Станислав Дечев и част от бъдещите съветници от ГЕРБ.

ГЕРБ

„Когато преди години нашият филиал беше закрит, а Хасково остана без висше медицинско училище, тогава единствено от ГЕРБ откликнаха на молбите ни и направиха всичко възможно в града отново да бъде отворен колежа. Спомням си как премиерът Борисов даде обещание и го изпълни“, припомни проф. Торньова и подчерта, че благодарение на тази ангажираност на ГЕРБ през 2020 г. Хасковският медицински филиал ще празнува 70 години от създаването си.

„Хасково се нуждае от младите хора, които учат тук. Те са животът в града ни, те са тези, които създават тук семейства и отглеждат децата. Освен това нашата болница има нужда от млади и квалифицирани кадри, затова за нас, хората от Хасково, Медицинският колеж е важен и необходим“, подчерта кандидатът за кмет Станислав Дечев. Той увери, че образованието остава приоритет, както за работата на Правителството, така и негов личен приоритет и основна част от управленската му програма за община Хасково. Защото Медицинският университет не е само част от най-новата история на Хасково, той е и бъдещето на града ни, категоричен е кандидатът за кмет Станислав Дечев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление