БЧК с кампания за очни и сърдечно-съдови заболявания

Хасково

В сградата на БЧК в Хасково днес от 17 часа се организира информационна среща на тема превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на очни заболявания във възрастта над 55 г.

Акцентът е върху дегенерацията на макулата – централната част на ретината, която е прогресивно хронично заболяване и е причина за загуба на централното зрение при голям процент хора. Специалист офталмолог ще отговори и на въпроси на присъстващите.

БЧК кани всички, които са в потенциален риск от заболяване на очите, или се интересуват от тази проблематика, да участват в срещата.
Форумът е част от информационна кампания на БЧК за социално значими заболявания, която се провежда съвместно с мощна фармацевтична компания в 13 града в страната.

Следващото събитие в Хасково е на 10 октомври. Тогава специалист по кардиология ще говори за най-често срещаните сърдечно-съдови заболявания над 45-годишна възраст.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.