Любопитно

Нови отличия за хасковските тракийци

Женският хор при хасковския ансамбъл „Китна Тракия“ с диригент Тонка Колева получи отличието „Златна купа“ на XIII–ия национален фестивал на любителските хорове и групи за народно пеене в новозагорското село Кортен.

В надпяването участваха формации от цялата страна, които представиха песни със специфично звучене, характерно за отделните етнографски области. Журито награди със сребърен медал певческата група „Тракийска дъга“ при читалище „Тракия 2008“ с ръководител Недялка Демирева.

Представителният ансамбъл „Китна Тракия“ с ръководител Руско Русев изпълни близо едночасова програма на празника на село Момина църква в Бургаска област. Поканата за хасковско участие в традиционния празник на селото дойде от кмета Огнян Огнянов.

Както Haskovo.info писа, популярният ансамбъл изнесе концерт на честването на 150-годишнината на храма „Св. Св. Константин и Елена“ в Одрин.

Генералното консулство на България в Одрин и Фондацията на православните църкви на Българската екзархия в Истанбул удостоиха хасковското Тракийско дружество с плакет за приноса на тракийци в съхраняване на българския дух в Одринска Тракия.

3 коментара

    1. Какво им е на певиците?! Де да имаше повече като тях! Даваш ли си сметка как се прави изкуство?! И как се справят такива самодейни състави?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button