Любопитно

Нови отличия за хасковските тракийци

Женският хор при хасковския ансамбъл „Китна Тракия“ с диригент Тонка Колева получи отличието „Златна купа“ на XIII–ия национален фестивал на любителските хорове и групи за народно пеене в новозагорското село Кортен.

В надпяването участваха формации от цялата страна, които представиха песни със специфично звучене, характерно за отделните етнографски области. Журито награди със сребърен медал певческата група „Тракийска дъга“ при читалище „Тракия 2008“ с ръководител Недялка Демирева.

Представителният ансамбъл „Китна Тракия“ с ръководител Руско Русев изпълни близо едночасова програма на празника на село Момина църква в Бургаска област. Поканата за хасковско участие в традиционния празник на селото дойде от кмета Огнян Огнянов.

Както Haskovo.info писа, популярният ансамбъл изнесе концерт на честването на 150-годишнината на храма „Св. Св. Константин и Елена“ в Одрин.

Генералното консулство на България в Одрин и Фондацията на православните църкви на Българската екзархия в Истанбул удостоиха хасковското Тракийско дружество с плакет за приноса на тракийци в съхраняване на българския дух в Одринска Тракия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хахаха
Хахаха
08.10.2019 22:07 22:07

То, пък едни певици, един ансамбъл……

До Хахаха
До Хахаха
09.10.2019 23:00 23:00
Отговор до  Хахаха

То ти пък един комплексар …..

Певица
Певица
10.10.2019 16:58 16:58
Отговор до  Хахаха

Какво им е на певиците?! Де да имаше повече като тях! Даваш ли си сметка как се прави изкуство?! И как се справят такива самодейни състави?!

Back to top button