Регион

800 военни с над 150 бойни машини провеждат стрелби на полигона „Корен“

Около 800 военнослужещи с над 150 бойни машини провеждат тактическо учение със стрелба на учебния полигон край хасковското село Корен, съобщават от Министерството на отбраната.

В учението „Мирен страж“ участва 61-ва Стрямска механизирана бригада. Стрелбите са от 8 до 10 октомври, а темата на учението е „Механизиран батальон в настъпление“. Целта е повишаване на способностите на батальона за водене на настъпателни бойни действия.

В учението са включени основно военнослужещи от състава на 3-ти механизиран батальон с командир подполковник Пейчо Генов и допълнителен обучаем състав от самоходен артилерийски дивизион, батальон за защита на силите, батальон ISTAR, както и от батальон за логистично осигуряване.

„Мирен страж“ е било предшествано от поддържащи и свързани с учението ротни тактически учения, батарейно тактическо учение със самоходна артилерийска батарея, тактико-специални учения с инженерна рота за бойна поддръжка и инженерна рота за хоризонтални конструкции, тактико-специално учение с ремонтна рота и комплексно занятие с разузнавателно формирование.

Планирано е в тактическото учение с бойна стрелба да участват и формирования от Военновъздушните сили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОМАНДОС
КОМАНДОС
08.10.2019 21:17 21:17

На гол тумбак,чифте пищови…

Back to top button