Регион

100-годишната джамия в Караманци посреща Рамазана

Муксин Бейсим

Муксин Бейсим

Стотити мюсюлмани ще събере джамията в село Караманци за Рамазана, прогнозира пред Haskovo.info ходжата Муксин Бейсим. Той разказа, че храмът е на 100 години и се поддържа трудно, но скоро ще бъде ремонтиран. Основните приходи в джамията идват от сергиите по празниците.

Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започва утре. През този период вярващите постят, за да бъдат опростени греховете им, а душите – пречистени. По време на свещения месец не се яде и пие от изгрев до залез. Тази традиция обаче спазват малко мюсюлмани.

Постите приключват на 20 септември. Тогава се посреща Рамазан байрам, известен още като Шекер байрам.

 Джамията в Караманци  Джамията в Караманци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
LSFC
LSFC
21.08.2009 15:15 15:15

SMYRT ZA VAS !

валентин
валентин
04.08.2012 21:50 21:50

така ли за вас смарт само ни се подигравате сащо за ад сме християни това няма да стане защото се муслумани и исакте да се амхннем от държават ухх какво да парвим че държавта е ваше на амреканци и на други нищо не казвате защо азщото ни сме роми

Back to top button