Хасково

Психолог: Общувайте с близките си и вършете, каквото ви прави щастливи, за да сте здрави

„Човек има нужда да си общува с близките си. Говорете с родителите си. Не се радвайте само на подаръци, защото това ни прави самотни. Говорете си, обичайте се, иначе живеем като безсмъртни, каквито не сме“, посъветва учениците от 3 хасковски гимназии психологът д-р Минчо Николов.

Той допълни, че през кабинета му минават много болни, тъжни и нещастни хора, които страдат основно заради това, че не са с близките си и не вършат това което искат. По неговите думи, общуването е в основата на здравето на цялото семейтво.

Психолог

Гостуването на психолога в Младежкия център е по покана на Превантивно–информационния център по наркотични вещества в навечерието на Международния ден на психичното здраве – 10 октомври. Учениците от Езикова гимназия „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“ и ФСГ „Атанас Буров“ се представяха и отговаряха на въпроси, сред които бяха какво е за мен щастието, любовта и музиката.

Психологът ги посъветва повече да говорят, за да лекуват притеснението си и да са психично здрави. Той посочи, че неслучайно световните университети ценят при приема си интервютата, където кандидатите се представят. Николов работи в Институт по съвременна психология – Стара Загора.

В началото от Превантивния център представиха съвместния им продукт с рок група „Хангар 42“. Видеото „Моят избор – живот без наркотици!“ е по превенция употребата на наркотични вещества.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button