Стотици работници на „Неохим“ протестираха срещу съкращенията, искат по-ниска цена на природния газ

Регион

Стотици работници на димитровградския торов завод „Неохим“ излязоха на протест.

Служителите и синдикалистите се обявиха в защита на работните си места, които са застрашени от високата цена на природния газ и въглеродните емисии. Това оскъпява продукцията на завода и той е застрашен от фалит.

Протест

В завода работят около 1 000 човека от града и региона и всички се чувстват застрашени от съкращения, които вече са започнали.
Синдикалистите обявиха, че са водени разговори с управляващите. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е заявила, че е задействана процедура по предоговаряна на цената, като от началото на октомври вече има поевтиняване на природния газ. Работещите настояват за още по-ниска цена, която да защиити българската промишленост.

Всички са решени да продължат с протестите, ако исканията им не бъдат чути. Те са готови да протестират и в София. Декларация от името на митинга с исканията ще бъде изпратена до управляващите.

11 коментара

  • Да се жалват на Бойко Борисов, той спря проектите за снабдяване на България с природен газ на конкурентни цени. Работниците знаят че природният газ е основна суровина в завод „Неохим“. ГЕРБ спряха не само енергиен проект но и Южен поток, АЕЦ Белене, Бургас-Александруполис – всички бяха провалени от картофоглавият премиер мутра. Тези хора и целият бизнес в страната ще усетят какво е да нямаш достъп до евтини енергоносители. Всичко едва сега започва , докато ГЕРБАДЖИИТЕ разграбиха държавата и си напълниха сметките, все повече и повече хора ще остават без работа. Липсата на доходи и работа в населени места като Хасково и Димитровград ще засилят демографската катастрофа. Разбира се това на ГЕРБ въобще не им пука и го доказват с действията си всеки ден. Успех колеги !

    • Вместо да гласуват да идат пак на почивка. На село. На излет. За гъби. И НА МАЙКА СИ ПУТКАТА ДА ИДАТ

  • Единственото спасение – докато все още има надежда, е свалянето и унищожаването на престъпната хунта ГРОБ, съдебно преследване на отговорните за тоя пълен национален погром лица, назначаване на експертно правителство, което да работи по точно определени национални приоритети.

  • А Д(П)С-то??? Ами то е зле прикрит ортак на ГЕРБ! Двете партии като марокански скакалци опустошват България!

  • Не може хем да гласувате за герб, хем да искате евтин газ, госпожи и господа от Димитровград. Колко пъти вече гласувате за мутрата. А не знаете ли, че ако не беше той още преди 5 г Южен поток щеше да е готов и щяхте да имате конкурентен газ. А вие всички излизате по митингите на герб и му ръкопляскате подскачайки като току що заклан петел. Хак ви е. Вие сте съучастници в развала на държавата. След 10 дни пак ще изберете за кмет човека на мутрата Борисов. Да ви е честит фалита на Азотно торовия завод.

  • САЩ постигнаха целта си не само с „изтребител геит“, но и да ни продават шистов американски газ които е най скъп в света. Нали затова сме съюзници; най бедната държава да спонсорира икономиката на най великата държава. На това Борисов казва „партньорство“. Както ни принудиха да прекратим строежа на южен поток, така ще ни принудят да не внасяме от Турция руски газ защото ще измислят някакво ембарго. Това ще бъде с цел за да се купува само американската скъпа газ.

  • Ако обявят голяма награда на този които посочи изгодна сделка на България със САЩ, то няма да има такъв щастливец. Защото сделката с ТЕЦ Марица е губещ, неплащането наем за военните ни бази, „изтребител геит“, вноса на американската скъпа газ. За щатите България е едно колониално магаре, което не трябва да се храни и не му трябват пари.

  • От „умното и стабилно“ управление на гробарите всички озверяваме бавно и полека, а може би това е целта на „управляващите“ – да останат само такива лъжци, мошеници, малоумници като Пунта Мара и компания? Никога животът в България не е бил по-лош от сегашния! Никога! Цари беззаконие, ненаказаност, страх, безпаричие, несигурност и всичко, за което човек може да се сети и което е със знак „не полезно за хората“, затова и българите изперкаха тотално. Не може така да продължава …

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.