Хасково

Хасковлии искат по-дълго работно време на камбанарията

За ранно затваряне на камбанарията до монумента на Света Богородица сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Вчера в 17:20 часа майка завела 4-годишния си син да се качи на камбанарията и да види Хасково от високо. В това време обаче жена тъкмо заключвала вратите на туристическия обект. Тя им казала, че през октомври камбанарията затваря в 17:30 часа. В същото време на плоча пишело, че работи до 18:30 часа.

„Децата са на градина и на училище до 17 ч., работното време масово е до 17 ч. Аз като работещ родител искам да заведа детето си на камбанарията, но това няма как да стане, защото докато стигнем до Богородица е вече 17:20 ч. Зимата в 17:30 ч, вече е тъмно, но сега е още светло и приятно, другата седмица също ще е така. Според мен работното време трябва да се съобрази по друг начин. Не е редно толкова рано да ни лишават от възможността да се качим до горе“, се казва още в сигнала.

От ръководството на Туристическия информационен център заявиха пред Haskovo.info, че са решили от октомври камбанарията да затваря по-рано. Причината е, че в края на месеца вече ще се стъмнява все по-рано и не било редно да ангажират жена да затваря обекта по тъмно. Плочата, където е посочено, че камбанарията работи до 18:30 часа пък била поставена още от построяването й и не била актуална.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Олеле
Олеле
11.10.2019 13:38 13:38

Много голям проблем.Цяло лято все едно не са имали време да се качват,събота и неделя също има достатъчно време. Ако тръгнат да се съобразяват с индивидуалните прищевки на всеки до никакъв ред не може да се стигне.Просто празни капризи.

Осчокрачо
Осчокрачо
11.10.2019 15:01 15:01

Колко им плащат и за какво часово време?Колко служителки/ли обслужват обекта и кой им плаща? На какви договори работят? Тези отговори са ни спестени в разследването от журналиста иии в края на краищата статията е изплюта като предъвкана дъвка ! Интесеснпто е заетоста и отговорноста на кого е.. не става ясно.

пазач
пазач
11.10.2019 15:14 15:14

Хубаво е камбанарията да е отворена и вечер когато много добре се виждат светлините на града, осветената статуя на Богородица и могат да се правят нощни снимки отвисоко

Качила се Гана горе на тавана...
Качила се Гана горе на тавана...
11.10.2019 15:56 15:56

Хем ще пикаят и акат на високо, хем някой друсан мамник като се изпльоска от горе ще е виновен някой, нали?

Анонимен
Анонимен
11.10.2019 23:32 23:32

ДА СЕ КЛАНЯТ НА ИДОЛА ШМАТКИТЕ ЩОТО НЕ ЗНАЯТ ВТОРАТА БОЖИЯ ЗАПОВЕД

Back to top button