Хасково

Ромите от Република искат работа, салам и безплатно олио

Помощи от БЧКРаздаването на втория транш храни от интервенционните запаси на Европейския съюз започна БЧК в Хасково днес. В 6 пункта в града социално слабите могат да получат брашно, ориз, захар и кус-кус.

Най-голямата навалица в първия ден от раздаването бе в Здравния център на квартал „Република“. 750 човека, които са получавали помощи за отопление през зимата, сега имат право на храни.

Фатме СалиИскаме работа, да има пари за салам и кашкавал – стига само брашно сме яли, викаше възрастна ромка пред сградата, докато чакаше повече от час на опашката за помощите. Фатме Сали е на 68 години. Живее със семейството си в ромската махала. Изхранва 10 души. Оплаква се от болести и недоимък, но вярва, че нещата „ще се наредят някога“.

Хубави мекици правя и колачета, обаче без олио нищо не става, казва възрастната жена. Както повечето си комшии тя поиска следващия път към торбата с помощи да има и бутилка олио. С него и баница можем да завъртим и по-хубаво да сготвим, допълни жената.

 Помощи от БЧК  Помощи от БЧК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stefan
stefan
24.08.2009 23:04 23:04

I az iskam bezplatna kola i vila na moreto, ama nyamaaaa…

Анонимен
Анонимен
25.08.2009 10:07 10:07

Нагли мангали!Кмете защо така?

Анонимен
Анонимен
25.08.2009 10:14 10:14

Да не сте нещо роднини!Помощи ,апартаменти,привилегии е стига толко!Полицията ги защитава ама ПИСНА МИ!Вземете сменете името на ХАСКОВО-МАНГАЛИНО по ще му ходи.

stalin
stalin
25.08.2009 12:02 12:02

Тези кооперации в ОРФЕИ пак за роднини ли са?Кмете защо не си направиш скаип и да го дадеш на хората да те поздравяват! 😆 Да видиш само,колко са доволни хората от теб 🙁

Back to top button