Наказаха с пробация ром, скъсал пагона на полицай и заплюл негов колега

Регион

Свиленградският районен съд наказа с пробация общ работник от ромски произход за съпротива срещу органите на реда. Наказанието е след споразумение с прокуратурата.

Инцидентът е станал на 10 август, когато полицаите пристигнали след сигнал за семеен скандал. Тогава мъжът започнал да дърпа ризата на единия полицай, като му скъсал пагона на униформата. Той опитал да ритне с крак в главата единия от полицаите, заплюл друг, като отправял обиди и заплахи към тях и техни близки.

Съдът определя, че деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързот. Наказанието е пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от година и 3 месеца с периодичност на явяването 2 пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител за същия период и безвъзмезден труд в полза на обществото 150 часа.

Определението не подлежи на обжалване или протест.

6 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...