Регион

След зрелищна гонка: задържаха хасковски ван с 20 мигранти в Гърция

Ван с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти е задържан от гръцката полиция. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.

Ванът не е спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал е през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун, съобщава БНР.

За да не предизвика катастрофа, властите предупредили пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започнало преследване с десет полицейски коли. При навлизането на колата в града колата е спряна от полицията. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин. Това го потвърждават очевидци на ареста. Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 000 евро на човек.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
13.10.2019 14:33 14:33

сега ще лежи 20 години минимум!

Бай-хуи
Бай-хуи
13.10.2019 15:47 15:47

Дано да лежи по-дълго
Да разбере как се изкарва лев с работа

Анонимен
Анонимен
13.10.2019 17:19 17:19

В България корумпираните магистрати щяха да го пуснат по живо по здраво.

Back to top button