Регион

Хиляди декари горят край Симеоновград, опасност за хората няма

ПожарътНяколко хиляди декара широколистна гора и сухи треви горят край Симеоновград. Огънят е на два фронта – от едната страна на града към село Константиново и от другата – към Райново. На мястото бе сформиран кризисен щаб, в който участват областният управител Румен Данев, началниците на полицията – комисар Ненков и на пожарната – комисар Вълчев и кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

Пожарът край Константиново е овладян и опасност за самото село засега няма, коментираха пред Haskovo.info от щаба. По-опасен е фронтът между Симеоновград и Райново. Там посоката на пожара е към селото. Пламъците достигат на 2 километра от къщите, информира Румен Данев.

Кризисният щабБлизо 200 човека с 9 противопожарни автомобила и друга техника са на мястото. До залез в гасенето участваха и 50 военни, които ще продължат работа и утре сутринта. През нощта работата ще продължи, съобщи комисар Николай Вълчев.

Засега е затворен пътят Симионовград – Димитровград. Кметът Милена Рангелова коментира, че е в готовност да обяви извънредно положение ако се наложи. От общината ще осигурят храна на участващите в гасенето служители.

 Пожарът  Военните

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button