Над 15 000 ментета задържаха на Капитан Андреево

Регион

Над 15 000 ментета са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при три проверки на автомобили, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите са открити над 8 000 текстилни изделия, чанти, парфюми и спортни обувки, като една част от стоката е била недекларирана, а друга е задържана със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. На трасе „Входящи товарни автомобили“ пристигнал камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи.

Открити са недекларирани близо 2 000 мъжки боксерки, 482 чанти и портмонета и 111 парфюма с логото на защитени търговски марки. За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още над 4 600 текстилни изделия и 1 055 чифта спортни обувки с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки.

При друг случай при проверка на лек автомобил с българска регистрация са открити 1 000 хартиени етикета със словно изображение на марката „Polo“ и 73 текстилни изделия с лого на известни марки.

На 10 октомври около полунощ на българския митнически пункт пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, при която в багажното отделение са открити близо 5 900 текстилни изделия като 5 280 са тениски и 679 парфюма, които били декларирани от шофьора на автобуса.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.