Регион

21 талантливи деца от Димитровград със стипендии

Жулиета Добчева също ще получи еднократна стипендия от 100 лева

Жулиета Добчева също ще получи еднократна стипендия от 100 лева

21 деца от Димитровград ще получат стипендии по общинската наредба за подпомагане на деца и младежи с изявени дарби. Отличените са в две направления – „Наука и техника“ и „Спорт“.

Единствената, която ще получава стипендия в продължение на 3 месеца от максимално възможните 6 е Анжела Георгиева Иванова от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград. Тя е спечелила второ място във великденското математическо състезание, трето в олимпиада по български език и литература, второ в тази по химия и опазване на околната среда и е отличена с първи места в математическите състезания „Знаещи и можещи в Европа“ и „Европейско Кенгуру“. 

Останалите 20 надарени млади димитровградчани ще получат еднократна стипендия в размер на 100 лева. Шест от децата, които ще се радват на финансовия стимул са възпитаници на ПМГ „Иван Вазов“. Точно толкова на брой са и тези от ОУ „Алеко Константинов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тодева
тодева
28.08.2009 14:24 14:24

Защо не се публикува целият списък с всички участвали деца и съответния брой точки които имат а излезе списък само на спечелилите ?Пак спечелиха „нашите „деца.

Back to top button