Избори 2019

Движение ЗАЕДНО за промяна: Време е за гробище за домашни любимци

Грижата за животните не трябва да е поза във фейсбук, а задължение за всяка местна власт. Ние от Коалиция „Движение Заедно за промяна“ ще внесем предложение за изменение на Наредбата за управлението и стопанисването на гробищните паркове на територията на Община Хасково, с което ще регламентираме създаването на гробище за домашни любимци.

Намерението ни е да се създаде изцяло нов раздел в нормативния акт, който да урежда реда и начина за погребенията на домашните любимци. Това е проблем, който от години се поставя от стопаните. Имаме решение и сме готови да го реализираме.

Към момента в Хасково няма действащ нормативен акт, който да позволява погребването на домашни любимци, въпреки медийните публикации и повдигането на въпроса в Общинския съвет на Хасково от съветниците на „Коалиция за Хасково“. Управляващите общината не проявиха интерес. Очевидно това не е проблем за тях. Но за за хората на Хасково е!

На обществени места е абсолютно забранено погребването на животни, като нарушителите са заплашени от глоба. Виждаме как от години парк Кенана е превърнат в гробище за домашните любимци на гражданите. Ние не искаме да превръщаме съгражданите си в нарушители и им предлагаме цивилизован начин за справяне с този проблем за мнозина.

Време е Хасково да има гробище за домашни любимци, каквито сме виждали в цивилизованите държави. Това е възможно с №58 в интегралните бюлетини за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button