Спорт

Григор срещу № 1 във втория кръг на US Open

Григор ДимитровЮношеският ни шампион от US Open Григор Димитров започна с победа участието си при мъжете в тазгодишното издание на турнира.

18-годишният хасковлия, който от понеделник е № 266 в света, победи без проблеми в първия кръг от „пресявките“ Тобиас Камке от Германия с 6:3, 7:5. Мачът между двамата се игра в малките часове на нощта българско време и продължи 87 минути, като за това време най-добрият ни тенисист реализира 2 аса и не направи нито една двойна грешка. Успехът донесе на Григор 8 точки за ранглистата на АТР и чек от 5 625 долара.

Истинското изпитание за първата ни ракета при мъжете обаче ще бъде следващия кръг на US Open, в който той ще се изправи срещу 68-мия в света и водач в схемата на квалификациите Томас Белучи.

21-годишният бразилец, който играе с лява ръка, разгроми в първия си мач италианеца Джанкарло Петрацуоло с 6:2, 6:0. Миналата година Белучи стигна до втория кръг на Откритото първенство на САЩ, премина успешно и квалификациите на „Ролан Гарос“ преди да отпадне от Надал в първия кръг. Върхът в кариерата му е титлата от тазгодишния турнир в Гщаад с награден фонд 450 000 долара. Силата на бразилеца е в играта на клей, докато на твърди кортове /каквито са на US Open/ има 13 загуби и едва 2 победи, сочи статистиката.

Двубоят между Димитров и Белучи ще бъде в четвъртък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роже
Роже
26.08.2009 10:52 10:52

Чудо ще е ако успее да бие бразилеца

Back to top button