Регион

Данъчни и митничари следят денонощно границата с Гърция

ГКППДенонощен контрол на граничен пункт с Гърция „Капитан Петко Войвода“ започнаха съвместни екипи на НАП Хасково и Митница Свиленград. За обект на проверките са избрани 9-те граници между България и страните-членки на Европейския съюз. Това се налага заради свободното от 2007 година движение на стоки между нашата страна и останалите държави от Общността, което често води до данъчни злоупотреби и укриване на обороти, коментираха пред Haskovo.info от приходната агенция. 

Съвместните екипи от данъчни инспектори и митничари следят за въвеждането на територията на България на рискови стоки като зърно и горива, но в зависимост от резултатите ще бъдат проверявани и други стоки.

Технологията на проверките включва пряк контрол 24 часа в денонощието на влизащите и напускащи страната превозни средства, които транспортират рискови стоки. Ще се следят количествата и стойностите им, ще се извършват и вторични проверки дали вносителите и техните контрагенти у нас отчитат реални обороти, дали начисляват и внасят дължимия ДДС.

Инспекторите от НАП Хасково ще наблюдават и продажбата на винетни стикери на ГКПП „Капитан Андреево“. Засиленият контрол е заради зачестили сигнали, че търговците на винетки по границата не отчитат приходите си от продажби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.09.2009 12:22 12:22

mmmmm, i kakvo ot tova, vsiako 4udo za 3 dni. Vse o6te BG mitni4arite se dargat arogantno i naduto s gragdanite, pravi mnogo lo6o vpe4etlenie na 4ugdencite, za koito mitni4aria ne e ni6to pove4e ot SLUGITEL- slugi na horata :!:

свидетел
свидетел
24.09.2009 13:01 13:01

Скъпи проверяващи, бедна Ви е фантазията колко много огромни тирове натоварени с дървен материал заминават по второстепенни пътища за Гърция. Всичко това става нощем, когато е тъмно и тировете се движат по пътя Голям извор, Тънково и нататък за Гърция. Моля проверете бързо забогатяващите и спрете унищожителите на горите. Засилите още повече контрола на ГКПП.

Back to top button