Задържаха 48-годишна, измамила жена с 507 000 лв.

Регион

48-годишна жена е задържана под стража от Свиленградския районен съд за измама в особено големи размери, съобщават от прокуратурата.

Жената с инициали Л. Б. е привлечена като обвиняема за измама, извършена в периода от 7 декември 2015 г. до 4 декември 2017 г. През това време обвиняемата обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата.

Така обвиняемата получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата, всичко в общ размер на 506 914 лв., но не е закупувала с тях земеделски площи. Жертвата е подала сигнал в полицията. До момента Л. Б. е била осъждана за измами.

За воденото разследване е уведомена Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. До момента парите не са възстановени.

8 коментара

      • Да, от Узунджово е. И аз съм една от измамените от нея, но моята сума е значително по малка – 2500 лв. Подала съм сигнал към полиция Хасково. Надявам се да ми се възтанови сумата.

  • А бе защо я криете!Това е Лили Божинова,от 2011до2014г. в Североизточна България е завлякла много хора по схемата че ще им посредничи при продажба на земя.И мен се опита да ме завлече но я усетих още на 2-рия ден.Който се интересува само да изпише в Гугъл – Лили Божинова-земя.И живее в Узунджово но като гледам снимката на синовете и имам и подозрение в коя част на селото е.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.