Наградиха д-р Георги Дражев, д-р Бончо Димов и д-р Кристина Гавраилова за „Лекар на годината“ в Хасково

Хасково

Д-р Георги Дражев, д-р Бончо Димов и д-р Кристина Гавраилова бяха наградени на церемонията „Лекар на годината 2019“ в зала „Хасково“.

Награждаването е от Управителния съвет на Районна лекарска колегия – Хасково с председател д-р Николай Колев по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, Празник на българския лекар. Всички бяха приветствани от д-р Колев и временно изпълняващия длъжността кмет Велин Балкански.

Награди

Почетната титла „Лекар на годината 2019“ получи д-р Георги Дражев. Той е родом от Пещера и завършва Висшия медицински институт в Пловдив през 1963 г. Започва работа като селски участъков лекар в граничния свиленградски регион. От 1965 до 1988 г. е ординатор в Окръжен център по трансфузионна хематология в Хасково. От 1988 до 1992 г. е заместник главен лекар по лечебната част в Първостепенна окръжна болница Хасково. От 1992 до 1999 г. е завеждащ център по трансфузионна хематология или Окръжна болница – Хасково. През този период въвежда новите технологии в областта на кръводаряването, кръвоконсервирането и диагностиката на дарената кръв. По-късно продължава да работи в МДЛ „Медилаб“ в областта на имунохематологията и хемостазиологията.

Има специалности Хематология и Имунология. Завършил е специализирани курсове по имунохематология, клинична имунология, клинична хематология, кръвосъсирване. През 1981 г. има защитена дисертация в областта на имунохематологията и придобива званието „доктор по медицина“. Участва с научни доклади и съобщения в национални и международни конгреси и конференции в областта на хематологията и имонологията. Има над 50 научни публикации в наши и чужди медицински списания.

„За мен медицината е всичко – ден и нощ. Медицината е музика, брилянтен стих, мъка, тъга и човешки дух – огромен океан“, каза при награждаването д-р Дражев.

Награди

Д-р Бончо Димов беше награден в категорията „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“. От 1970 г. до пенсионирането си е ординатор в Хирургично отделение, през 1974 г. придобива специалност „Обща хирургия“, а през 1978 г. защитава дисертация и придобива научна степен „Доктор по медицина“. И до момента работи като хирург – обща, коремна и съдова хирургия. Заедно с д-р Анастас Попов и д-р Георги Гелов са първите, които поставят пейсмейкъри. Обучава млади хирурзи от 1975 г., от които в момента има академик, двама професори и доценти.

Има 42 публикации в медицински списания, преминал е 38 обучения във водещи хирургични клиники в София и Пловдив. След пенсионирането си продължава работа в МБАЛ „Хигия“ – Хасково и в ДКЦ 1.

Д-р Димов благодари за наградата и си спомни, че в началото – през 1969 и 1970 г. е било много трудно – нямало е конци и анестезиолози.

Награди

Д-р Кристина Гавраилова получи наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България. Д-р Гавраилова е на 29 г. и работи като хирург в МБАЛ – Хасково. Участвала е в множество форуми в областта на хирургията.

Д-р Гавраилова благодари за професионалното отличие и призна, че това за нея е огромна мотивация да продължи да работи и да се развива. Тя благодари на колегите си в МБАЛ – Хасково и допълни, че те са добри учители.

4 коментара

  • Тоо памак що не си гледа КОМПИРЕТО ам са прай на Обл.у-л.Простотия,простотияаа…

  • Те пациентите, ако си отворят устите ще стане страшно! Да се чудят от журито пациенти ли са или пострадали! Ама ей така наградени да има. Може да сме безделници, ама да не сме без празници!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.