Спорт

Каратистите на „Торнадо“ покориха Япония

Каратистите от ТорнадоС общо 14 медала, 5 от които златни, се завърнаха от Япония каратистите от хасковския клуб „Торнадо“. В страната на изгряващото слънце те участваха в две състезания – Международния кофукан шампионат в град Тойоока и Световна купа „Тани-ха-карате-до-шукокай“ в Кобе, посветена на 60-годишнината от създаването на стила.

Младите надежди на „Торнадо“ Моника Христова, Галина Карабелова, Елена Христова, Божидара Панова и тяхната треньорка Недялка Станчева са били единствените наши участници в Япония заедно с представителя на „Кофукан“ за България Цветан Тренчев. В Тойоока в конкуренцията на 20 държави хасковските състезателки грабнаха 5 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала на „ката“ и „кумите“ в индивидуалната и отборната надпревара.

Бившата националка Недялка Станчева, която прекрати състезателната си кариера през 1996 година, отново демонстрира класата си на Международния кофукан шампионат като стана първа на „ката“ при жените и трета на „кумите“ в категория над 60 кг. Нейните възпитанички МоникаХристова, Елена Христова и Галина Карабелова пък са шампионки при момичетата. 

Хасковските представителки грабнаха сребро и 3 бронза от Световната купа „Тани-ха-карате-до-шукокай„, в която са  участвали над 1200 състезатели. 

Наградите на победителите бяха връчени лично от създателя на този стил соке Чоджиро Тани„, съобщи за Haskovo.info треньорката от „Торнадо“ Недялка Станчева.

Друг любопитен факт е, че в Кобе хасковлийката Моника Христова печели бронз на „ката“ във възрастовата група 12-15 години, в която са се състезавали над 60 каратисти, в това число и момчета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button