ОИК отхвърли сигнала за агитация в хасковска детска градина

Хасково

Общинската избирателна комисия реши, че сигналът на община Хасково срещу партия за агитация в детска градина е неоснователен и няма нарушения на Изборния кодекс.

Haskovo.info припомня, че от кметството сигнализираха комисията, че на 12 октомври кандидати за общински съветници са посетили детска градина 17 „Иглика“ в областния град. Та са дискутирали нуждата от ремонт. От общината посочват Изборния кодекс и заповед на кмета от 25 септември, с което това се забранява.

Според ОИК посещението от регистрирани кандидати за съответен избор по своето естество не е предизборна агитация, а по-скоро социален контакт за запознаване със състоянието и потребностите на детското заведение. На снимка се виждало, че посещението е извън оградата на детската градина. Нямало поставени агитационни материали.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия.

Всички новини за Местни избори 2019

Един коментар по “ОИК отхвърли сигнала за агитация в хасковска детска градина

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.