Хасково

Хасково се включва в поход против трафика на хора

Хасково се включва в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.

„Поход за свобода“, който се провежда за шеста поредна година, събира младежи и граждани с активна обществена позиция по проблема със съвременното робство.

По данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа. Според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация

В Хасково началната точка на Похода за свобода в събота ще бъде в Градската градина. В 10:30 часа събралите се ще тръгнат към площад „Свобода“. Всички участници ще получат информационни материали.

Организатор е Фондация „А21“ с подкрепата на Български Младежки Червен кръст в Хасково.

Фондация „А21“ е неправителствена организация, която се бори срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация. Национална телефонна линия приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100, напомнят от фондацията.

Съботният поход се провежда едновременно в 25 града у нас. Инициативата е популярна в над 50 държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button