Владимир Запрянов с изложбата „Идентичност“ в Казанлък

Любопитно

Владимир Запрянов гостува със самостоятелна изложба „Идентичност“ в Художествената галерия на Казанлък . Тя бе открита от директора на галерията Христо Генев.

Творецът се стреми да провокира зрителите с тематични послания, с познати, но кодирани образи, с топлота на колорит и хармония в композицията. Платната въздействат оптимистично и зареждащо, казва изкуствоведът Даниела Чулова.

Завършил съм Художествената гимназия в Казанлък и за мен бе особено вълнуващо завръщането ми там с изложба, каза Владимир Запрянов, дошъл за кратко в Хасково.

Известният художник е завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Основател е на Артгрупа „Кредо“, бил е председател на Дружеството на хасковските художници и директор на Градската художествена галерия в Хасково.

Има над 20 самостоятелни изложби, множество участия в национални и международни изложби и пленери. Негови картини се намират в градските художествени галерии в Хасково, Димитровград, Сливен, Велико Търново,Тутракан, Малко Търново, Свиленград, както и в частни колекции у нас, в Турция, Гърция, Чехия, Германия, Испания, Италия, Англия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.