Момиче почина в димитровградска гимназия

Регион

Ученичка в 9 клас е починала в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за спешна медицинска помощ.

Сигналът е подаден преди обяд. Момичето е паднало в час по физическо възпитание и е починало.

Пристигналите медици са констатирали смъртта на детето. Има съмнение, че то е страдало от хронично заболяване. Предстои да бъде извършена аутопсия.

18 коментара

 • Ужас! Нормативите по физическо са като за професионални спортисти! Тези часове трябва да разтоварват децата, а не да ги натоварват! Съболезнования на семейството!

  • Пълни глупости говориш, нормативите са толкова занижени, че няма на къде повече…

   • Така е имаш право. А и ако родителите са предупредили директора или класният ръководител за някакво заболяване , можеха да наложат заповед да бъде освободен ученика от физическо . И какви норми са увеличени , като ми оставяте децата на телефони и таблети с наднормено тегло всички норми ще са ви високи

   • /До потребител 13/
    Ако бяха нормативите толкова много занижети, както ти казваш, защо детето е припаднало и умряло? Моля ви, когато пишете коментари, поне нека са смислени.

 • Пред преподавателите не стоят спортисти, дори тренирани деца не могат до ги покрият…. Детето е било от ПМГ а не от Спортно училище. Сигурно и учителят по физическо няма да може да ги покрие. Жалко за детето!

 • Аз бях и видях как става всичко и ето как стана тя и неин съученик играха федербал и тя просто се строполи на асвалта. Викнаха моят учител и той правеще уста в уста и ми каза да донеса вода той я поля но не се отказа и не спря да се мъчи да и помогне. ПП той не и е учител по фвс . Учителката и само гледаше .Все пак г-дин Димов се упита да и помогне. После ни казаха че се е събудила . Но явно не е така.
  Саболезнования за семейството и приятелите и.

 • В ПМГ Хасково преди седмица 3 пъти е идвала линейка отново в час по физическо! Това не е за пръв път , но не се говори! Децата са с изключително лошо физическо състояние, 1 на 10 деца спортуват! Жалко за детето!

 • Съболезнования на семейството 😢😢😢! Аз съм родител на дете на същата възраст . По ясни причини на всички сега сме в Белгия и детето първото нещо, което му направи впечатление е именно часа по физическо възпитание. „Няма нищо общо с час по физическо в България. Тук наистина се разтоварваш, докато я България те натоварват повече.“ – това бяха думите му. Още веднъж СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО 😢😢😢.

 • Незнам колко спортуват от децата,но да бягаш совалка в 6 кл и да ти казват,че за твоята височина си трябвала да скочиш над 2м да хвърлят момичета топка от 3 кг.Когато попитах госпожата обясни ли ви как се бяга совалка 800м или как се скача ,съответно НЕ .И те си мислят ,че се втурваш и тичаш до припадак, а госпожата стои и засича.Ще има доста припаднали .Съжалявам за детето ,но нормативите са ужасни и наистина трябва да се вземат мерки .Все пак всеки си е избрал дали да спортува или да учи математика.

 • ЖИВОТЬТ Е МИГ ОТ ВЕЧНОСТА САМО МИГ СМЕ НА ЗЕМЯТА ВСИЧКИ СМЕ ГОСТИ НА ГРЕШНИЯ СВЯТ

 • Кои кво направил квот стани даржавата виновна да ви еба майката народ смотан прост изостанал не си уважавате маиката земя не се борите за нея все гледате чуждата паница да еба и прост народ да еба момичето почина божия работа а вие тука пак за проблемите на даржавата говорите. Моите искрени съболезнования към семейството.

  • Обичаш България? В такъв случай поне се научи да пишеш правилно на български език!
   Няма да коментирам нормативите – за едни са нормални, за други завишени, НО днешната младеж води толкова застоял начин на живот и „забива“ по телефони, лаптопи, таблети и т.н., че повечето деца имат проблеми с теглото, изглеждат зле за възрастта си и следователно имат здравословни проблеми.
   Съболезнования на семейството! Още едно младо дете си отиде по нелеп начин.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.