Регион

Пожарът край Студена е овладян, изгоряха 2000 декара

Изгорелите площиНад 2 000 декара треви и храсти изгоряха при пожара край свиленградското село Студена днес. Стихията бе овладяна привечер от близо 100 пожарникари, лесничеи, служители на Гражданска защита и полицията.

По заповед на областния управител на Хасково Румен Данев към мястото на пожара бе изпратено и военно формирование. Включването на армията в гасенето обаче не се наложи.

Демир Сарафов показва машинатаHaskovo.info припомня, че огънят е тръгнал от конеферма, чийто собственик е започнал да разчиства храстите от пасищата си.

Собственикът на конефермата Демир Сарафов разказа, че от месец разчистват терена заради изискване на декар да има не повече от 5 храста. В противен случай няма да получи субсидии. При работата днес по обяд обаче специалната машина удря на кварцов камък и искрата запалва тревите.

Възможно е Сарафов да бъде глобен за предизвикването на пожара, коментира началникът на областното звено Пожарна безопасност и спасяване комисар Николай Вълчев. Това обаче тепърва ще се решава.

 Изгорелите площи  Спасените коне

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button