Десетки младежи се включиха в поход срещу трафика на хора в Хасково

Хасково

Десетки хасковлии, основно младежи, се включиха в „Поход за свобода“, който е в подкрепа на жертвите на трафик на хора.

Повечето от тях се събраха в Градската градина, след което поеха в колона към площад „Свобода“. Вички бяха с тениски на инициативата, имаше и плакати. За безопасността на похода се погрижиха от полицията.

Поход

„Поход за свобода“, който се провежда за шеста поредна година, събира младежи и граждани с активна обществена позиция по проблема със съвременното робство. По данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа. Според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

Поход

Организатор е Фондация „А21“ с подкрепата на Български Младежки Червен кръст в Хасково.

Фондация „А21“ е неправителствена организация, която се бори срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация. Национална телефонна линия приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100.

Походът се провежда едновременно в 25 града у нас. Инициативата е популярна в над 50 държави.

3 коментара

  • Така е деца, пазете се защото ГЕРБ убива и днес още има робство. Три милиона българи бяха принудени от ГЕРБ под различни форми да напуснат родината си. Три милиона превърнати в роби в собствената си страна от режима на ГЕРБ.

  • Браво на младежите! Радвам се, че в малкия ни град има млади, ентусиазирани и отговорни хора. Главата горе и само напред!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.