Големи опашки от членове на секции за обучението на избирателната комисия в Хасково

Хасково

Членове на секционни избирателни комисии извиха големи опашки в Бизнесцентъра в Хасково, където се провежда обучението на Общинската избирателна комисия за местните избори на 27 октомври.

От 10 часа трябваше да започне обучението на СИК с номера от 1 до 111, което обаче закъсня заради големия наплив от хора. Преди да влязат в зала „Недялка Симеонова“ всички трябваше да се подпишат, че са участвали в обучението. Всеки член на секция, преминал обучението, получава към възнагражданието си за участие в изборите допълнително 10 лв.

Опашки

От 13 часа е обучението на СИК с номера от 112 до 149. Общинската избирателна комисия обучава членовете на сакции основно как да попълват протоколите и как да разпознават действителните и недействителните бюлетини.

Haskovo.info припомня, че през седмицата от Централната избирателна комисия направиха в Хасково обучение на всички Общински избирателни комисии в областта.

Опашки

Всички новини за Местни избори 2019

6 коментара

  • Нямам думи! Никаква организация!То бива ,бива…ама толкова откъсани и прости!На две маси СЛОЖИЛИ ДАСЕ ПОДПИСВАТ 1000 ДУШИ! И най-простия ще сложи 5 маси и по секции ще ги раздели! Трябва малко акъл ама къде го у тези! Дано не е така и при приемането на протоколите!

    • Всичко са прости, ти си най-умния. Името ти с малка буквичка, ама с претенции!

  • Каква жажда за знания, какъв плам…
    Пък на „асковлията“, ако му сложат повече маси ще му блокира аспиринчето! Мрънкане да има!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.