Мичо Димитров и оркестърът на Държавна опера – Пловдив с нова порция наслада за хасковските меломани

Любопитно

Цигуларят Мичо Димитров и оркестърът на Държавна опера – Пловдив с диригент Диан Чобанов и концертмайстор Милена Липова изнесоха тази вечер втория концерт от програмата на 44-те Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ в хасковското читалище „Заря“.

Мичо Димитров е член на журито на международния конкурс за цигулари, който се провежда в Хасково. Концертната програма предложи: Панчо Владигеров – „Песен“ и Рапсодия „Вардар“, Чайковски – Симфония №6 и Георги Златев-Черкин – „Севдана“.

Концерт

Haskovo.info припомня, че снощи беше концертът на цигуларките Мила Георгиева и Зорница Иларионова и камерния оркестър с диригент Цанислав Петков. В неделя музикалните дни завършват с награждаване на лауреатите от конкурса за цигулари и гала концерт. Програмата в театър „Иван Димов“ започва в 16 часа.

Вдъхновяващ концерт на Мила Георгиева и Зорница Иларионова в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.