Профилактични прегледи с ехограф за рак на гърдата в Хасково

Хасково

Сдружение Българска асоциация на хора с онкологични заболявания „Живот“ – Хасково организира профилактични прегледи с ехограф за рак на гърдата. Повод е октомври – месецът, в който обществеността насочва вниманието си към борбата срещу това заболяване.

Прегледите ще се извършват от понеделник до петък включително в Центъра за възстановяване на онкоболни и близките им. Той се намира в сградата на Малък бизнес център, входът е от страната на зеленчуковия пазар. Интересуващите се могат предварително да се запишат на тел. 0887 30 77 22.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените. Време е да проведем своя профилактичен преглед за тази година, напомнят от сдружението. За ранната диагностика се използва мамография – специфичен метод, при който с преценено ниска доза рентгеново лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Резултатите и тяхната оценка се архивират за дълъг период, което дава възможност за проследяване на евентуалните промени.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.