Хасково

Копаеш за кабел в Хасково – плащаш по 25 лв. на метър

СесияТаксата за издаване на разрешително за разкопаване за кабели на територията на община Хасково става  25 лв. на линеен метър. Предложението на кмета Георги Иванов бе част от измененията в  Наредбата за местните такси и цени на услуги, които бяха гласувани на днешното заседание на  Общинския съвет.

До този момент таксата за разкопаване за кабели беше 30 лв. без значение  каква е дължината на изкопа. След гласуваното днес увеличение обаче кабелни оператори, електроразпределителни и телекомуникационни фирми ще трябва да плащат по 25 лв. за всеки прокопан линеен метър. Този тип таксуване се прилага за първи път в община Хасково.

За сравнение в големи градове като Пловдив  таксата  за издаване на  разрешително за прекарване на кабели е сред най- високите в страната – 50 лв. за целия изкоп, независимо от дължината му.

Общинските съветници от ГЕРБ скочиха срещу увеличаването на таксата. Според тях предложението на кмета Георги Иванов е незаконно и ще доведе до увеличаване на цените на услугите, които плащат гражданите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
28.08.2009 18:53 18:53

Както в Хасково има само един хипермаркет, благодарение на другаря Иванов, така скоро този сайт ще го гледате само през БТК, защото останалите не спазват закона. Красивата алчност си е алчност, колкото и добре да изглежда!

Некаф
Некаф
29.08.2009 8:49 8:49

Който иска да идва да ми копай, и да слага кабелите. Това не е моя работа, няма и стотинка да дам…

СТАЛИН
СТАЛИН
29.08.2009 9:50 9:50

Браво кмете!Пак ще има рушветчета а?Хитро си го измислил БРАВО.Може да са малко ама сигорни парички НАЛИ г-н ИВАНОВ?Абе ходи си вече стига си лапал на хората им писна огледай се малко СРАМОТА!Тия закони ей там в УЗУНДЖОВО ПРИ ТВОИТЕ БРАТЯ.

Вазелин
Вазелин
29.08.2009 22:26 22:26

Като гласувахте за Георги трябваше да си подготвите вазелин за 4 години !

СТАЛИН
СТАЛИН
30.08.2009 9:58 9:58

КМЕТ ми бил!ШАРЛАТАНИН УЗУНДЖОВСКИ

Back to top button