Агенцията за закрила на детето изпрати кризисен екип в ПМГ заради смъртта на 15-годишното момиче

Регион

Държавната агенция за закрила на детето изпрати кризисен екип от специалисти в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград, съобщават от Агенцията.

Екипът за кризисна подкрепа ще работи на място със съучениците и учителите на починалото 15-годишно момиче в час по Физическо възпитание и спорт. Haskovo.info припомня, че момичето почина в петък, а аутопсията показа, че причината е внезапна сърдечна смърт.

Непосредствено след трагичното събитие председателят на Държавната агенция – д-р Елеонора Лилова, е разговаряла с директора на училището – Илияна Славова. Повод на разговара е бил осъществяването на спешна кризисна психологична интервенция на учениците, сред които и много свидетели на трагичния инцидент. Специалистите ще бъдат на разположение на всички – деца и възрастни, независимо от учебната програма и сецификата на учебно-възпитателния процес.

Държавната агенция за закрила на детето изказва своите съболезнования на родителите, близките, приятелите, съучениците и преподавателите на без време починалото момиче.

Разследват смъртта на 15-годишното момиче в Димитровград, със съучениците й ще работи психолог

3 коментара

  • Всички учители по физическо в ПМГ- та са за психолог. Значи децата могат да учат и да имат отлични оценки – само по физическо могат да имат 3 или 4. И великата материя по физическо няма научаване – защото са приумици на дребнави душици, които каквото и да има по програма винаги могат да пишат отлична оценка. Но не – ще се правят на велики спортисти и ще тормозят учениците! Тези учители по физическо нормални ли са?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.