Съдът отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник

Хасково

Хасковският административен съд отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник от листата на партия в Димитровград.

Кандидатът атакува в съда решението на Общинската избирателна комисия в Димитровград, потвърдено от Централната избирателна комисия.

Съдът прие, че отразяването, както на постоянния, така и на настоящия адрес на лицето се извършва единствено и само въз основа на негово заявление, поради което наличието на регистрация по постоянен адрес не включва автоматично и регистрация на настоящ адрес. В случая липсват доказателства жалбоподателят да е изпълнил задължението си в 30-дневен срок да е заявил промяна в настоящия си адрес.

Крайният извод на съда е, че оспореното решение е постановено при спазване принципа за тълкуване на законовите норми, според точния им смисъл, в съответствие с действащата законова уредба, съобщават от ХАС.

Решението не подлежи на обжалване.

Всички новини за Местни избори 2019

Един коментар по “Съдът отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.