Хасково

Съдът отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник

Хасковският административен съд отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник от листата на партия в Димитровград.

Кандидатът атакува в съда решението на Общинската избирателна комисия в Димитровград, потвърдено от Централната избирателна комисия.

Съдът прие, че отразяването, както на постоянния, така и на настоящия адрес на лицето се извършва единствено и само въз основа на негово заявление, поради което наличието на регистрация по постоянен адрес не включва автоматично и регистрация на настоящ адрес. В случая липсват доказателства жалбоподателят да е изпълнил задължението си в 30-дневен срок да е заявил промяна в настоящия си адрес.

Крайният извод на съда е, че оспореното решение е постановено при спазване принципа за тълкуване на законовите норми, според точния им смисъл, в съответствие с действащата законова уредба, съобщават от ХАС.

Решението не подлежи на обжалване.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Яжте бахур
Яжте бахур
21.10.2019 18:48 18:48

Гласуването за ГЕРБ е престъпление😤

Back to top button