Избори 2019

Корнелия Нинова: Нашият екип поема ангажимента да не вдига местните данъци и такси на хората. Част от данъците трябва да остават в Хасково

„Тук съм, за да подкрепя Коста Стоев и екипът ни от общински съветници и да им кажа, че стоим зад тях. Тук съм, за да гарантирам политиката, която те ще провеждат почтено и честно“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в препълнената зала на театъра в Хасково.

Сърдечни благодарности за подкрепата поднесе председателят на БСП в Хасково Камен Тодоров и подчерта, че листата за общински съветници е съчетание от енергията на младостта и опита на мъдростта, което е формула ца успех. „Кандидатът ни за кмет е човек с опит, достоен и доказал се ръководител на хора и процеси“, заяви гордо той.

За подкрепа на 27 октомври призова и самият кандидат за кмет от Коалиция БСП за България – Коста Стоев. Благодари на всички свои колеги от листата и подчерта силата на отбора от доказани професионалисти и всеотдайни хора.

Демографската криза, като един от най-големите проблеми, посочи председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и набеляза основни мерки за неговото разрешаване като отпускане на стипендии за младите хора, които искат да продължат образованието си във висши учебни заведения, като след това се завърнат да работят в Хасково, безплатни детски градини и ясли, общински жилища за млади семейства. „За възрастните сме предвидили специален пакет от общински грижи“, каза Корнелия Нинова, като подчерта, че за трети път БСП е внесла в парламента закон за преизчисляване на пенсиите. „Ще се боря докрай, докато стане факт“, заяви тя.

БСП

„Общината да бъде партньор на бизнеса, а не мащеха, така само е възможно да се развие огромния потенциал на Хасково. Кметът и екипът му гарантират, че ще намалят данъци и такси на фирмите, които инвестират тук и открият работни места. Това е реална политика, а не само декларация. Не продавайте общинските имоти – вкарвайте ги в съвместно производство с фирми. Така ще има пари за общината и за социални дейности“, каза Корнелия Нинова. По думите й услугите ще поевтинеят, ако не се дават на концесия, а се изпълняват от общината.

„Нашият екип поема ангажимента да не вдига местните данъци и такси на хората“, заяви още лидерът на социалистите. „Нашето желание е процент от данъците, събрани в Хасково да остават в Хасково, за жителите на общината, а не да отиват в централния бюджет и премиерът, който и да е той да ги раздава еднолично, където и когато реши, за да има политически и партийни дивиденти от това. Част от данъците трябва да останат тук“, категорична бе лидерът на БСП.

По повод на образованието и изтичащите млади кадри, Нинова посочи, че най-доброто решение е средното професионално образование тук да се обвърже с местния бизнес, който има условия да се развива. А после младите да се връщат да работят в Хасково.

„С тези конкретни стъпки ще работим, за да върнем достойнството на Хасково отпреди. С какви пари ще попитате? Скъпи хасковлии, пари има в държавата много. Просто се краде – краде се безконтролно. 10 милиарда лева годишно си тръгват от България по оценки на външни институции. Затова нашият екип, моите колеги навсякъде в страната – се борим за това да спрем кражбите и пари ще има за всичко“.

„Тук сме, за да ви кажем, че ние от БСП сме най-добри, изберете нас, търсим вашата подкрепа. Но по-важно е да освободим България от страха и хората свободно да избират тези, които да ги водят напред. Нека изберем БСП № 56, Коста, заедно с целия екип! Тяхната победа ще бъде победа за вас“, завърши Корнелия Нинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button