Регион

Соц. изложба, хепънинг, духова музика и P.I.F в Димитровград

Елена Георгиева и Доцо ВътковХепънинг „Тази Земя е и моя“ с участието на деца от училища и детски градини в Димитровград организира от 10 ч. в лятната си читалня Градска библиотека „Пеньо Пенев“. От отпадъчни материали ще бъдат изработени планетите от Слънчевата система, като Земята е почти готова, разказа в аванс директорът Илко Чамов.

За разлика от всички други шоу-програми, този път участниците ще бъдат и публика, а публиката- привлечена за част от хепънинга, обясни той. За празничната атмосфера се очаква да допринесат още подготвената клоунада и представянето на танцови състави и вокални групи.

От Градска библиотека „П. Пенев“ ще подредят и благотворителна изложба-базар на книги. Над 100 са заглавията и са дарение от работещите в библиотеката и читатели. Събраните от продажбата средства ще бъдат за възпитаниците на Социалния учебно-професионален център в Димитровград, обяви г-н Чамов.

Проявата е част от празничния афиш за Деня на Димитровград – 2 септември. В 18 ч. тя продължава в Историческия музей, където ще бъде открита изложба „Димитровград- история под знак: Първи социалистически!“. Тя включва непредставени до този момент пред публика предмети, документи и снимки от създаването и живота на града, информира директорът на музея Елена Георгиева. 12 табла проследяват в текстове и факсимилета как някога считаният за младежки град през 50-те години на миналия век е бил пионер и новатор в доста сфери. Най-хубавото е, че изложбата е мобилна и с нея ще можем да гостуваме и в други градове, а защо не и държави, коментира г-жа Георгиева.

В изложбата ще бъдат показани чавдарска и пионерски връзка, бригадирска униформа, комсомолски поръчения, албум за архитектурата на Димитровград, постъпил в музея през 1956 г., обещания за изпълнение на трудови норми, картина на Симеон Халачев, проект на художника Нено Александров, както и първите инструменти, на които свирили музикантите от първия Духов оркестър на Димитровград. Заедно със столичния, това са първите граждански оркестри в страната, създадени след военните.

Духовият оркестър на град Добрич от 18.30 ч. днес гостува в кв. Черноконево. В същия час на площада пред НЧ „Христо Ботев“ започва концерт на Биг Бенд – Благоевград със солисти М. Костова, А. Никова и А. Александрова.
Половин час по-късно- в 19.00 ч., на малката сцена на бул. „България“ най-новите си колекции в съответствие с актуалните тенденции ще покажат в модно ревю димитровградски фирми, съчетано с концерт на група P. I. F.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button