Избори 2019

„Язаки“ Димитровград е една от най-големите инвестиции в страната

Япoнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoмoбилни ĸoмпoнeнти „Язaĸи“, ĸoйтo paбoти c peдицa гoлeми мapĸи в индycтpиятa, ĸaтo Mercedes, Fоrd и Rеnаult, е най-успешното предприятие на територията на Хасковска област.

„Много съм щастлив да Ви приветствам с добре дошли отново. Поводът, по който сте дошли е много важен за Вас, така и за нас“. С тези думи се обръна директорът на завода Роберт Пилишевски при поредното посещение на Иво Димов в предприятието, което е наело 2 600 души от региона. Димов благодари на една от най-големите компании в бранша, че е избрала именно Димитровград, да направи инвестиции и допълни, че доброто взаимодействие между местната власт и бизнеса винаги дават резултати.

„Решенията на администрацията ни да обособим индустриална зона в землището на Крепост, където са вложени 180 милиона лева даде тласък на икономическия подем на целия регион и на областта. Ангажираните в производство, търговия и транспорт са близо 4 000 души. Така безработицата, която през 2011 година беше 8.2% и 7.1 през 2017 г., сега е спаднала под 4 %, подчерта Иво Димов.

След две седмици ще започне строежа на кръговото кръстовище до „Язаки“, съобщи Иво Димов и обясни, че има разписани документи, финансиране и избрана фирма, която след приключването на пътя Чирпан – Димитровград ще се премести на новия обект.

„Кръговото кръстовище беше ангажимент, който поех към „Язаки“ и въпреки забавянето заради процедури по съгласъването, само след три месеца ще бъде факт.

„Знам какво ни костваше изграждането на „Язаки“, но си струваше. Нашият премиер Бойко Борисов на всички срещи даваше за пример вашата успешна компания и развитието на Димитровград“, подчерта Иво Димов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button