Външни публикации

Лачени обувки – въпрос на стил и характер

Лачените обувки всъщност представляват лачена кожа, която в сравнение с обикновената кожа, която се използва при производството на обувки е по-малко издръжлива. Например крайно неподходящо е да използвате лачени обувки през зимата, особено когато температурите са критично ниски. Минусовите температури карат лакът върху обувката да се деформира и напуква, а също така създава затруднение при почистване.

Въпреки многото недостатъци на обувките от лачен тип, те са спечелили безграничната любов на жените през годините. Специфичният бляскав вид ги прави неотразими за дамската част, но все пак те добре знаят, че такива обувки не са годни за ежедневна употреба. Модните тенденции са родили и нуждата лачените обувки да бъдат във всякакви цветове. Класическите черни лачени обувки, които са леко отворени отпред, са изключително подходящи за романтична вечеря и придават на жената неустоим вид. Други поводи, на които може да сложите такива обувки са специални приеми и официални събития, а защо не и на по-специален повод в офиса. В зависимост от мястото, на което ще отидете, трябва да подберете и видът лачени обувки, които сте решили да сложите.

Ако се двоумите какъв цвят такива обувки да си купите, ето няколко съвета. Първият е за по-провокативните дами, които обичат да разчупват стереотипите. Обувките, които се явяват имитация на леопардова или тигрова кожа, лакирана с кафяв лак отгоре, е много екстравагантен избор. Той се допълва от малка чантичка с метална верижка и изчистена черна рокля например. Класиката в жанра са червените лачени обувки, които се продават във всички магазини за обувки, всяка марка ги предлага и се явяват доста предпочитани.

Един от най-претенциозните цветове е лилавото и е факт, че то отива на малко хора. За сметка на това лилавите лачени обувки, комбинирани с изискана вечерна черна рокля, създават зашеметяващ външен вид. В тъмнината се получава игра между двата цвята, които придават на личността безупречен и загадъчен вид.

И накрая няма как да не споменем – черните лачени обувки. Почти няма жена, която да ги няма в гардероба си. Те освен, че са стилни са изключително удобни при съчетание с дрехите.

Източник: https://kapere.com

Back to top button