Спорт

Хасковлийка стана мис на световното по плажна борба

Валя Трандева (в дясно)

Валя Трандева (в дясно)

Хасковлийката Валя Трандева бе избрана за най-красива състезателка на провелото се през уикенда в Обзор световно първенство по плажна борба.

Дори екзотичните представителки на африканския континент не успяха да преборят чара на студентката от НСА, която този месец навърши 20 години.

Мис „световно първенство“ бе аплодирана лично от председателя на Международната федерация по борба- швейцареца Рафаел Мартинети, както и от шефката на БОК Стефка Костадинова и легендата на  родната борба Боян Радев, които наблюдаваха схватките на плажа.

Любопитното е, че преди да се насочи към борбата Валя Трандева дълги години тренира джудо в родния си град. Красивата хасковлийка прави първите си стъпки на тепиха в димитровградския клуб „Еньо Вълчев“, впоследствие се състезава за клуб „Димитровград“.  Актуалната миска е бивша бронзова медалистка от европейското първенство за кадетки в Истанбул 2006-та и републиканска шампионка за жени в категория 48 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button