Регион

Пожар в сухи треви наближи до ромската махала на Динево

Гасенето на пожара600 декара треви и храсти изгоряха при пожар край хасковското село Динево следобяд. Огънят тръгна от запалено сметище и заплаши къщите в ромската махала, разказаха пред Haskovo.info очевидци. Според тях стихията имала три огнища, едното от които идвало откъм село Криво поле.

Заради страха огънят да не обхване постройките много от жителите на Динево се включиха в гасенето с подръчни материали и селскостопанска техника.

Пожарът край Динево6 противопожарни автомобила, два екипа на Гражданска защита, служители на Държавно горско стопанство и общинско лесничейство се включиха в гасенето на огъня. В работата им помагаха и военни от близкия полигон Корен.

Според хората в Динево най-вероятно някой е подпалил сметището, за да разчисти боклуците. Това не е първият случай това лято, при който горях треви край селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button