Регион

Близо 35 000 ментета хванаха за по-малко от месец на Капитан Андреево

Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки са предотвратили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката е открита при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Унгария. Митничарите установили, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки.

За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците. При проверката, сред декларираната стока, са открити още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи.

От началото на октомври това е трети случай, при който митничарите откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button