Хасково

Без ваканция за децата в 23 училища след изборите в Хасковско

В 23 училища в Хасковска област ще има занятия в понеделник след неделните местни избори, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Причината е, че в тези училища няма да има изборни секции.

В община Хасково в понеделник – 28 октомври, ще се учи в 11 училища. Сред тях са ПМГ „Боян Петканчин“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, Спортното училище „Стефан Караджа“, в селата Войводово, Конуш, Книжовник, Динево, Големанци.

В община Димитровград ще се учи в село Радиево, община Свиленград – село Левка, община Ивайловград – средното училище и село Свирачи, община Харманли – селата Българин и Славяново, община Тополовград – средното училище, селата Синапово и Устрем.

В останалите 54 училища в областта, където е имало изборни секции, денят ще е неучебен, но присъствен. Училищата сами ще изберат дали да организират спортни състезания или посещения на културни институции.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вай вай
Вай вай
23.10.2019 12:54 12:54

Ами то бива малоумни решения, ама това вече е велика простотия. Пълен Абсурдистан! Децата направо на урните да се наредят. И всички тия кютюци от РУО – та седят и мълчат и изпълняват и гледат сеира. Такова нещо като „образователен експерт“ в тая държава няма. Има едни МАУЦИ, нечии хора, отдавна скарани с образованието, които само си треперят за столовете и местата. А от този министър, друг с „по-умни“ решения НЯМА.

кочо
кочо
23.10.2019 16:58 16:58

Предлагаме ВРИД кметовете да дадат тези дни за почивни. Може и с решение на Педагогически съвет до 3 /ТРИ/ дни почивни присъсътвени /спортни/

хо
хо
23.10.2019 19:30 19:30

Може, ама някои директорки ги е страх. Защото натвориха големи простотии и си сменят мнението през час. Ужасно е хем да си проста, хем да си директорка. И ся кво – разпозна ли се госпожата дето не търпи критики. А вие родители не спирайте да си търсите правата, щото на оная с името Амбиция вече и треперят гащите!

ПГДС ученик
ПГДС ученик
24.10.2019 11:19 11:19

Пълни мишки..Еййй съсипаха я тая държава

Back to top button