Хасково

Във Франция хасковски младежи дискутираха правата на човека

Българските младежи пред Айфеловата кула

Българските младежи пред Айфеловата кула

Петима доброволци от Младежки информационно- консултантски център Хасково участваха в семинар „Правата на човека и младите хора“ във френския град Каен, съобщиха за Haskovo.info от центъра. В българската група са били включени и трима младежи от Разлог.

В семинара в Нормандия са участвали общо 55 доброволци от 9 страни – Франция, България, Финландия, Испания, Италия, Португалия, Норвегия, Латвия, Румъния. Те са работили основно върху интеркултурно общуване, демокрация, малцинства и имигранти.

Българската група не е пропуснала да се запознае с историческите и културни забележителности на Париж и Каен. Освен от историческите паметници от времето на Вилхелм Завоевателя и Битката за Нормандия нашите младежи са били силно впечатлени от чистотата и реда в град Каен, допълниха от МИКЦ.

Междувременно Дарина Параскова и Ангелина Тенева от клуб ЮНЕСКО Хасково заминаха за участие в семинар на тема „Насърчаване на работата по правата на децата”. Той ще се проведе в Сан Жоан де ла Абадес, Испания до 9-ти септември. Целта е да се даде възможност на педагози и младежки лидери от Австрия, България, Естония, Финландия, Германия, Италия, Латвия, Литва, Португалия, Испания и Обединеното кралство да подобрят методическите си  умения в изпълнението на дейности по правата на децата, уточниха от сдружението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button