Избори 2019

Димитровград е спортен град!

„Димитровград е спортен град. За подпомагане на спортните дейности, общината отделя два пъти повече финасов ресурс, отколкото се отделя в областния град Хасково“, подчерта кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов пред спортната общественост в града.

Иво Димов се срещна с президентите на спортните клубове по тенис на маса, баскетбол, волейбол, борба, джудо, акробатика, тенис на корт, бридж и кикбокс, която се състоя по тяхна покана. Те благодариха на екипа на Иво Димов за новата придобивка спортната зала „Младост“, което е едно от най-модерните съоръжения в България. С отпуснатите от Министерския съвет 3 милиона лева е създаден новия облик на сградата и са модернизирани вътрешните пространства. Още 230 хиляди са средствата, финансирани от общината. Изцяло нова, модерна е визията на кабинетите, коментаторските кабини, а отоплението е енергоспестяващо.

ГЕРБ

Георги Петров, който е кандидат за общински съветник от листтата на ПП ГЕРБ и президент на спортен клуб по борба, съобщи на колегите си, че през следващия мандат на Иво Димов ще започне изграждането на спортен комплекс на минералния извор „Соленци“ край Меричлери. Модерната база може да бъде използвана от децата на спортните клубове за тренировки и подготовка на летни лагери, подчерта Петров.

„Усилията на моя екип и през следващите четири години ще бъдат насочени за развитието на масовия спорт за деца и юноши. В община Димитровград са регистрирани 18 лицензирани спртни клуба, които развиват активна дейност с деца от ранна детска възраст. Градът се гордее с постиженията на своите спортисти на международни и национални състезания и първенства. Тренировката и подготовката им се осъществява в шест спортни бази. Това става и с финансовата подкрепа на общината, като отделно Общинският съвет гласува средства за представителните отбори по футбол и волейбол. Трябва да създадем наша школа, така че изявени деца да тренират и да преминават след това в представителните отбори“, каза Иво Димов, който обяви, че се предвижда и обособяването на още една спортна зала.

„Тръгнали сме във вярната посока. Да не губим скоростта! Да достигаме високи спортни успехи, така че Димитровград да се докаже като фаворит на нашата и международната спортна карта. За да го постигнем, чакам от спортното съсловие подкрепа, за да продължим напред“, призова Иво Димов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button