Регион

800 грама златни бижута хванаха на Капитан Андреево

ЗлатоДва опита на контрабанда на злато предотвратиха митнически служители от пункт Капитан Андреево през последните дни, съобщиха за Haskovo.info от Агенция Митници.

Задържани са златни бижута с общо тегло 782 гр. От тях 552 грама са открити в личния багаж на 32-годишен български гражданин, пътуващ с лек автомобил от Турция за България. Ювелирните изделия са изработени от 14–каратово злато и са на стойност 20 991 лева.

Другите 230 грама са открити в друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция. При проверката митничарите намират укрита във възглавница чанта със 7 гривни, изработени от жълт метал. Направената експертна оценка на вещо лице е установила, че задържаните бижута са изработени от 22-каратово злато. Срещу шофьора, 38-годишен турски гражданин, е съставен акта за нарушение на Валутния закон.

В резултат на предотвратени нарушения на Валутния закон, от началото на тази година, на Капитан Андреево са задържани благородни изделия с общо тегло около 17 кг и валута на обща стойност 454 850 евро и 44 000 щатски долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button