Избори 2019

Съпругата на Коста Стоев – Екатерина: Ако мъжът сам няма сила, никоя жена не може да му помогне

БСП– Здравейте, г-жо Стоева! Вие активно подкрепяте съпруга си в кампанията му, макар и да оставате малко „в сянка“. Знаете, че ако бъде избран за кмет на общината, ангажиментите му ще бъдат много повече от досегашните – това означава ли, че сте готова да се лишите от някои ваши общи моменти в името на работата му?

– За мен това няма да е нещо ново и непознато. И досега в нашия семеен живот сме имали такива изпитания. Когато беше депутат във Великото Народно събрание, естествено, беше в София, а аз с две малки деца останах в Хасково.

Времето по-късно, когато Коста беше регионален мениджър за Северна България и две години работи в София също беше изпитание за семейството. Не ми беше лесно, нито пък на него. Но веднага искам да споделя, че всяка седмица за почивните дни той винаги, без изключение, се прибираше в родното Хасково. От такава гледна точка изпитанието като кмет е далеч по-поносимо, защото поне си е тук и мога да бъда до него и да му помагам, като му осигуря надежден и спокоен тил, уютен дом, в който може да си почине. Като представител на зодия Рак, Коста е домошар – обича да си бъде вкъщи, да работи нещо по дома, а киселото зеле и домашното вино са само част от неговите любими домашни занимания. Съпругът ми винаги е носел в себе си нещо патриархално, не напразно той е стожерът в семейството.

БСП

– Казано е, че зад всеки успял мъж стои една силна жена – в какво е Вашата сила?

-Ако мъжът сам няма сила, никоя жена не може да му помогне. Ние се уважаваме взаимно, вярваме си и се подкрепяме. В нашия 33-годишен семеен живот винаги сме усещали до себе си силното рамо на другия. Никога няма да забравя началото на моя бизнес, когато имах презентации до 23 – 24 часа вечерта, как той се лишаваше от своята почивка и беше с мен, за да се приберем заедно у дома.

– Вие сте наследница на стар хасковски род – разкажете ни за вашите предци.

– Да, произхождам от стар градски род от Хасково. Потомка съм на опълченец. Дядо ми Павел Брайков е взел участие във всички основни сражения – Плевен, Шипка, Стара Загора. По-късно през 1903 година е кмет на Хасково. В този дух на патриотизъм и родолюбие възпитахме нашите деца, които са вече големи и самостоятелни.

– Децата ви как приеха решението на баща си да се кандидатира за кмет на община Хасково?

– Мъжът ми има много силна връзка с децата ни. С тях той винаги е бил балансиран, изключително грижовен и спокоен, винаги им е отделял време, независимо от ангажиментите си. Те израснаха, обградени с много обич и внимание. Не е случайно, че децата ни много обичат баща си и в същото време имат респект от него. Вярват му и затова го подкрепиха в избора му да се кандидатира за кмет на Хасково.

БСП

– Г-жо Стоева, Вие сте пристрастна, но нека все пак да Ви попитам: Защо трябва Коста Стоев да бъде избран за кмет на община Хасково?

– Защото за мен той е най-подготвеният кандидат за кмет, сравнен с другите кандидати. Позволявам си да го кажа, макар че съм най-пристрастна, както и Вие отбелязахте – той е най-близкият ми човек. Но го казвам, като имам предвид и характера му, и досегашната му трудова дейност. Коста ще бъде успешен кмет, защото за него не е проблем да управлява, и то да управлява добре. Досегашната му работа е свързана с управлението не само на хора, но и на процеси и ресурси. Освен това, Коста има добър екип и конкретна и изпълнима програма, нещо с което кандидатът на управляващата партия не може да се похвали. Той винаги се отдава изцяло на това, с което се заема и се стреми да го доведе докрай. Затова му вярвам, че ще изпълни и обещанията, които дава като кандидат за кмет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button