Хасково

Хасковска общинска делегация пи чай с управниците на Шатура

Срещата на чайДелегация от община Хасково начело със заместник-кмета Недялка Станева гостува в побратимения руски град Шатура. Eдноседмичната визита е по покана на областния управител Андрей Келер, който вчера се е срещнал на чаша чай с членовете на българската делегация. В нея влизат директорът на дирекция „Образование, култура,младежки дейности и спорт“ Анна Йорданова, главният експерт „Средно образование“ в община Хасково Златка Цветкова и консултантът по социална дейности Даниела Захариева.

Главна тема на разговорите е било развитието на сътрудничеството между двата побратимени града, съобщава сайтът на областната администрация на Шатура. В информацията се посочва, че заради икономическата криза тази година не се е стигнало до размяна на делегации с включени в тях творчески колективи.

Участниците в разговорите са се обединили около мнението, че веднага след като икономическата обстановка се стабилизира „културният обмен ще се извършва в пълен обем„. Областният управител на Шатура Адрей Келер и неговите гости са обсъдили още образователната система в Русия и България.

След срещата хасковската делегация е разгледала подмосковския град и е посетила изложбената зала на мебелния завод „Шатура“ и местния културен дом, където за тях е изнесъл концерт фолклорен ансамбъл „Шатуряночка“.

„Членовете на българската делегация имат наситена програма: екскурзии до Москва, Владимир, Суздал и участие в празничните мероприятия послучай Деня на града„, информира още сайтът.

По традиция празниците на Хасково и Шатура се провеждат в началото на септември и преминават при разменени гостувания на творчески колективи от двата побратимени града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button