Регион

Откриха основно обновената детска градина в Ябълково

Основно обновената детска градина в димитровградското село Ябълково беше открита от заместник-кмета на общината Яшо Минков.

Градината е обновена по програма „Красива България“. Проектът за обновяване и подобряване на енергийната ефективност на сградата е на стойност над 207 000 лв., съобщават от общината.

Градина

Подменени са дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вътршени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление. Децата ще се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

Градина

Това е последната останала за обновяване сграда на детска градина в общината. Сградата е 140-годишна и повече от няколко десетилетия не е правен ремонт тук. Сега обновената сграда е с капацитет за 44 деца. Тук се грижат за децата от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. След ремонта има две спални помещения, една занималня и един физкултурен салон. Градината след време ще може да поеме и 66 деца.

Градина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button