Избори 2019

Христо Сариев: Гражданите трябва да са част от управлението на общината

Гражданите трябва да са част от управлението на страната и по тази причина аз ще организирам обществен форум към кмета на община Хасково.

Това заяви на среща с хасковлии кандидатът за кмет на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ Христо Сариев. Двамата заедно с Георги Иванов представиха в залата на НТС тази вечер впечатленията си от кампанията преди местните избори в Хасково.

Местната власт е само инструмент за благоденствието на хората и затова те трябва да бъдат поставени в центъра, смята Сариев. Той ще предложи местни референдуми по важните въпроси. Така например гражданите трябва да решават за поемането на дългосрочни дългове за важни инфраструктурни проекти. Общественият договор, с който това ще се случи може да бъде подписан на 27 октомври с номер 58 в бюлетината.

Искаме да се гордеем с нашия град! Време е за промяна и възраждане! Надявам се всички, които милеем за Хасково да излезем и да гласуваме в неделя, каза Христо Сариев.

Изборите са начинът да променим нещата и да спрем да живеем в страх, защото никой няма да знае за кого гласуваме, коментира Георги Иванов и посочи, че се е убедил, че в града властва страх. Иванов даде пример с поддръжник на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, чиято съпруга била изгонена от масите за цветя, където работела заради политическите пристрастия на съпруга си. Той допълни, че е започнало купуването на гласове по кварталите и единствено високата избирателна активност би могла да спре това.

До преди 4 години в Хасково нямаше сфера, в която да не е направено нещо, а след това се работеше само по проекти от моето време, каза Иванов и посочи, че на следващия кмет ще му бъде трудно, тъй като няма да наследи нито един подготвен за изпълнение проект.

За да се спрем на Христо Сариев като нашия кандидат за кмет на Хасково търсехме човек, който има достойнство, който е назависим и има управленски опит, посочи Георги Иванов. А самият Сариев заяви, че не владее политическото говорене, не може да лъже и е човек на действието.

Срещата на Христо Сариев и Георги Иванов с хората завърши с призива да си върнем гордостта от Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button